Barbeque weekend 2016

Barbecue weekend naar De Kaag 18-06-2016

Op 18 en 19 juni 2016 organiseerde de Evenementencommissie van de Van Merlenhaven een barbecue- en spelletjesweekend op de Kaag en wel op het prachtige eiland De Oude Kooi van de Unie van Watertoeristen.

17 Boten zouden er meegaan, maar door allerlei persoonlijke omstandigheden moesten 7 boten afzeggen. We vertrokken dus zaterdag 18 juni om exact 09.00 uur met 10 boten vanuit de Van Merlenhaven. Helaas moest 1 boot vlak voor de Lisserbrug afhaken door motorpech. En 1 boot kwam rechtstreeks naar het eiland.

We hadden al weken geduimd voor mooi weer, maar helaas………toen we vertrokken goot het. Toch waren de weergoden ons goed gezind, want toen we gingen afmeren om ca. 12.00 uur was het droog.
Nadat iedereen een plekje aangewezen had gekregen en op zijn eigen boot had geluncht, opende Marianne om 14.00 uur met een welkomstwoordje het weekend. We begonnen met de spelletjes (gelukkig nog steeds droog). De spelletjes bestonden uit goaltje schieten, sjoelen, ballen gooien, spijker poepen, schippersgolf en eieren lopen. De 20 deelnemers waren verdeeld in vier groepen van 5 personen. De vier leden van de Evenementencommissie waren de groepsleiders, herkenbaar aan een hoed(je). Zij hielden de score bij. Het was lachen, gieren, brullen en je wilt niet weten hoe fanatiek er gespeeld werd.

Rond 15.30 uur had iedereen de zes spelletjes gedaan en begon het te regenen. Snel even schuilen, ieder in z’n eigen boot en de Evenementencommissie trok zich terug om de scores te tellen. Er was een leuke eerste prijs te verdienen, bestaande uit een medaille, een handdoek, theedoek en een pakje servetten; dit alles voorzien van een watersportafbeelding. Daarnaast was er een poedelprijs, bestaande uit een beker(tje) en een zak lekkers.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens de borrel die om 16.00 uur begon en toen was het weer droog (hoe is het mogelijk!). De borrel werd voorzien van heerlijke hapjes in de vorm van kaas, worst en nootjes. Naast het liggeld waren ook de borrel en de hapjes voor rekening van de Van Merlenhaven. De eerste prijs werd gewonnen door het team van Marianne en de poedelprijs ging naar het team van
Ineke. Henk en Marion reikten de prijzen uit! En onder luid applaus werden de medailles omgehangen. Het werd een hilarische uitreiking met gillende winnaars!

Rond half zes startten we met het barbecuen (nog steeds droog). Een aantal leden hadden ervoor gezorgd dat de twee barbecues onder een partytent stonden, zodat we in geval van regen toch door konden gaan met de bereiding van het vlees. Het bleek gelukkig daarvoor niet nodig te zijn, want het bleef droog tot iedereen voldaan was en de barbecues konden worden uitgezet. De sfeer was TOP (met hoofdletters). U wilt het misschien niet geloven, maar toen de barbecues werden dichtgedraaid, werd er boven ons iets opengedraaid; het ging opnieuw regenen. In de tussentijd zorgde de Evenementencommissie voor kannen koffie en iets lekkers. En wat denk je……….de koffie was klaar en het hield op met regenen. Het was geen zwoele zomeravond, maar we hebben toch nog heerlijk een paar uurtjes nagenoten met elkaar van een fantastische dag!

En de volgende morgen………om half elf waren we weer allemaal paraat. De Evenementencommissie had weer voor heerlijke koffie gezorgd met een koek en er werd weer volop gekletst en gelachen! Rond 12.00 uur vertrokken er vijf boten richting Heemstede en vijf boten bleven nog een nachtje voor eigen rekening op het eiland. Maandagmorgen lieten ook zij het eiland achter zich en ging een ieder zijn eigen
weg. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd weekend. Wilt u de sfeer even proeven, bekijk dan de bij dit verhaaltje behorende fotoreportage.

De Evenementencommissie
Henk Stoop
Ineke Sigterman
Marion van Riemsdijk
Marianne Bal

Image

Video BBQ weekend