Pinksterpuzzeltocht 2017

Op vrijdag 2 juni startte het gezellige Pinksterweekend. Om 17.00 uur was iedereen in de IJmondhaven en vanwege het mooie weer belandden we allemaal uiteraard op het terras. Na een lekker wijntje of biertje werden we aan tafel uitgenodigd en hebben we genoten van een heerlijk buffet. De uitbaters van de IJmondhaven hadden werkelijk van alles klaargemaakt en het smaakte ons allen uitstekend.

De volgende ochtend om 08.30 was iedereen weer aanwezig op het terras en konden de puzzelformulieren en tekensetjes worden uitgereikt. Want naast het puzzelen, was het de bedoeling dat iedereen zijn eigen schip met bemanning tekende. Ook daar viel een prijs(je) mee te verdienen.

Net als vorig jaar met de tocht naar De Kaag, ging het ook nu precies op het moment dat de lijnen werden losgemaakt, regenen. Jammer, maar uiteraard gingen we gewoon vertrekken. De eerste “hindernis” was de Kolksluis in Spaarndam. Dat verliep zeer vlot. Met één van onze leden (vrijwilliger op de Kolksluis) hadden we afgesproken dat we daar rond half tien zouden zijn. Dat klopte exact en de sluisdeuren stonden dan ook al wijd open. We konden er allemaal tegelijk in en we werden netjes geschut richting het Spaarne. Dank je wel Bart Slagter!! De tocht ging verder via het Spaarne, de Ringvaart en het Nieuwe Meer naar de WV Amsterdam. Onderweg werd er druk gepuzzeld en getekend. Ook werd het droog en kwam het zonnetje tevoorschijn.

Rond 16.00 uur arriveerden we bij de WV Amsterdam. Inmiddels scheen de zon volop en konden we, nadat we allemaal waren afgemeerd, heerlijk op het terras vertoeven en genieten van een hapje en een drankje!

Ondertussen boog de Evenementencommissie zich over de ingeleverde puzzelformulieren en de tekeningen. Henk en Ineke hebben op hun ludieke wijze de prijsuitreiking verzorgd. Vooraf was al aangekondigd dat er over de uitslag geen discussie mogelijk was, dus alles verliep zeer soepel. De eerste prijs werd in de wacht gesleept door John Buch en Patricia. De prijs bestond uit een emmer vol food en non-food artikelen. Ze waren er super blij mee. Ook degenen die de tweede en derde prijs wonnen, kregen een emmer, echter met een iets andere inhoud.

De tekening “eigen boot met bemanning” werd gewonnen door Willem en Petra Swart. In deze twee mensen schuilt toch echt een kunstenaar! We hopen dat de tekening in het havenkantoor mag hangen.

Na dit officiële moment werden we aan tafel uitgenodigd. Ook hier was het eten prima! Heerlijke kippenpootjes met friet en sla en een ijsje en kop koffie toe.

Zondagochtend werd de tocht afgesloten met een kop koffie op het terras, waarna ieder zijns weegs ging.

Marianne Bal