Kinderen enthousiast na vaartocht

De evenementencommissie heeft, na een geslaagde tocht in 2010, opnieuw een vaartocht voor kinderen van de Voorthuijsenschool georganiseerd. Deze vond plaats op vrijdag 9 september. Met twee bussen kwamen de 77 kinderen aan bij de passantensteiger aan het Spaarne ter hoogte van de Belgiëlaan. Eerst kregen zij een zwemvest en daarna stapten ze aan boord. Er deden 23 boten van leden van WSV Van Merlenhaven mee.Vijf kinderen konden met de boot van de havendienst meevaren!
Via het Spaarne ging de tocht naar de Mooie Nel en daarna terug naar de Van Merlenhaven in Heemstede. De bruggen in Haarlem moesten voor al deze boten héél lang open staan, waardoor het verkeer hopeloos vast kwam te zitten. Een chaos op de weg!
De twee boten van de Reddingsbrigade zorgden onderweg voor een versnapering en ijssalon ‘tante Saar’ trakteerde ook nog eens op een overheerlijk ijsje. Een heel lief gebaar. Om half één werd er afgemeerd in de Van Merlenhaven, waar in de tenten broodjes klaarstonden. Bert van Schooten en Peter Ruigrok werden door directeur Cees Elst in het zonnetje gezet. Daarna stapten de kinderen in de bus en gingen weer naar school. Toen waren de schippers aan de beurt voor een lunch.
Al met al een zeer leuke tocht en het weer zat ook nog mee! Er viel slechts een enkel druppeltje regen.