Vaartocht gehandicapte kinderen 2014

Bert en Anneke van Schooten hebben in 2014 wederom een vaartocht voor kinderen van de Voorthuijsenschool georganiseerd. Deze vond plaats op vrijdag 12 september. Aangezien de subsidie van de gemeente aanzienlijk is teruggeschroefd was er enige vertraging voordat alle kinderen bij de passantensteiger aan het Spaarne ter hoogte van de Belgiëlaan waren gearriveerd.. Nadat zij allen een zwemvest hadden ontvangen stapten ze aan boord. Er deden 25 boten van leden van WSV Van Merlenhaven mee, waarmee in totaal 86 kinderen plus begeleiders konden meevaren. Tevens werden we begeleid door boten van de reddingsbrigade. Helaas was de boot van de havendienst verhinderd wegens ziekte.

Via het Spaarne ging de tocht richting de Mooie Nel en daarna terug naar de Van Merlenhaven in Heemstede. De bruggen in Haarlem moesten voor al deze boten héél lang open staan, waardoor het wegverkeer hier en daar wel enige vertraging opliep, maar hier was alle begrip voor, velen stapten uit en zwaaiden ons vriendelijk toe.

De boten van de Reddingsbrigade zorgden onderweg voor een versnapering en ter hoogte van de Damstraat trakteerde ijssalon ‘Tante Saar’ ons allen ook nog eens op een overheerlijk ijsje. dit werd door allen erg geapprecieerd.

Plusminus half één werd er afgemeerd in de Van Merlenhaven, waar in de nieuwe tent broodjes klaarstonden en konden de kinderen genieten van een heerlijke lunch. Na de lunch vertrokken de kinderen weer richting school. Vervolgens werd de schippers een voortreffelijke lunch aangeboden.

We hadden fantastisch weer en mede daardoor was het een zeer geslaagde dag, hetgeen door de kinderen echt werd gewaardeerd.

Alle schippers hartelijk dank.

Hans Sleeman
Secretaris
WSV Van Merlenhaven

Image

Video

Image

Video

Image

Video

Image

Video